Fostul fotbalist Gavril Balint a scris un mesaj pe Facebook, luni, după decesul lui Ioan Gyuri Pascu, în care îşi aminteşte că acesta vorbea cu el în limba spaniolă şi în care precizează că artistul părea un super-erou care ar fi putut să lase pe toată lumea cu gura căscată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Te-am cunoscut înainte de '90, când veneai cu colegii de la Divertis să ne ridicaţi moralul înainte de meciurile importante. Ajunsese un reflex, ştiam c-avem un meci greu, că veneaţi voi pe la noi, nu pentru numele adversarului cu care jucam. Şi ne făceaţi să simţim c-o să fie bine, indiferent de rezultat. Până azi. Azi nu mai e nimic bine. După ce m-am întors din Spania, de câte ori ne vedeam, vorbeai doar în spaniolă cu mine. Vorbeai perfect, era o plăcere să te ascult. Bine, era o plăcere să te ascult în orice limbă. Păreai un super-erou, tu ai fi putut să ne laşi pe toţi cu gura căscată în chineză, rusă şi latină. Până azi. Azi te plângem în română, că nu ştim sus în cer ce limbă se vorbeşte, dar sigur îi înveţi tu", a scris Balint pe Facebook.

Fostul internaţional menţionează că ultima dată când s-a întâlnit cu Gyuri pascu a fost în 7 mai, la un concert Proconsul: "Ultima oară te-am văzut la concert pe 7 mai, la Proconsul. Am râs mult împreună. Când m-ai văzut, m-ai întâmpinat cu comentariul lui Ţopescu la golul meu cu Argentina. Îl ştiai pe de rost. Îl văzuseşi de zeci de ori. Apoi am urcat amândoi pe scenă. Eu eram leşinat de emoţii, dar ştiam că o să fie bine. Cum să nu fie bine, tocmai îl văzusem pe Gyuri, ca pe vremuri, ca înainte pe Ghencea, de parcă urma un meci important. Dacă ştiam că despre meciul ăsta cu viaţa e vorba, nu te mai lăsam să te dai jos de pe scenă. Să ne cânţi şi să ne încânţi la nesfârşit! Dumnezeu să te aibă în pază, prietene!".

Actorul şi muzicianul Ioan Gyuri Pascu a murit la vârsta de 55 de ani, luni dimineaţă, în reşedinţa sa din Bucureşti, în urma unui stop cardio-respirator.

Ioan Gyuri Pascu, născut pe 31 august 1961, în Agnita, a fost un muzician şi un actor român, membru al grupului de umor Divertis din anul 1987. S-a lansat în cariera muzicală în anul 1977 şi de atunci a abordat diverse stiluri muzicale, printre care pop, rock, blues şi reggae.

A fondat mai multe formaţii de succes în anii '90, precum The Blue Workers şi Pacific. A lansat mai multe piese de rock alternativ prin casa lui de discuri, Tempo Music, şi a fost un critic al radioului comercial românesc.

Pe lângă activitatea de la Divertis, unde a abordat în special satiră politică, a mai jucat în lungmetraje precum ”O vară de neuitat”, în regia lui Lucian Pintilie, şi în ”Occident”, regizat de Cristian Mungiu.

A jucat şi în mai multe piese de teatru, precum ”Take, Ianke şi Cadîr”, asigurând şi coloana sonoră pentru o parte din ele.

A colaborat cu mai multe posturi de televiziune, printre care TVR 1, Antena 1 şi Pro TV. A contribuit ca jurnalist sportiv şi comentator de sport şi a scris mai multe cărţi de spiritualitate şi pentru copii.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.