Selecţionerul Angliei, Gareth Southgate, a declarat că fotbaliştii ar trebui să fie vaccinaţi curând împotriva coronavirusului, din cauza riscurilor legate de participarea la meciuri în pandemie, relatează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În Marea Britanie, peste 25 de milioane de oameni au primit până acum prima doză a vaccinului împotriva Covid-19, aproape jumătate din populaţia adultă. Fotbaliştilor nu li s-a oferit vaccinul, însă mulţi dintre ei au făcut deplasări în alte ţări europene pentru a juca.

Southgate a afirmat că fotbalul are “o responsabilitate” faţă de jucătorii care “vor să evolueze în continuare”.

“Ajungem la stadiul la care le cerem sportivilor să se pună în situaţii în care sunt în mai mare pericol decât alţii să se infecteze cu virusul şi cred că avem o responsabilitate şi faţă de ei”, a spus tehnicianul.

Printre primii vaccinaţi în Marea Britanie au fost angajaţii din sistemul sanitar şi din sistemul asistenţei sociale. Vaccinurile li s-au oferit şi persoanelor în vârstă şi celor cu boli cronice.

Southgate recunoaşte că ar putea fi imposibil să se acţioneze în cazul sportivilor, din cauza problemelor recente legate de furnizarea de vaccinuri în Marea Britanie. “Opinia mea ar fi fost că ne apropiem de punctul în care ar fi fost acceptabil pentru sportivii profesionişti să fie pe listă. Le cerem să joace în continuare. Nu am sugerat că ei ar trebui să fie vaccinaţi înaintea angajaţilor din domeniile cheie şi a profesorilor, care trebuie să fie înainte, dar ne apropiem de punctul în care ar fi acceptabil şi fotbalul îşi poate permite să ajute sistemul sanitar naţional să economisească bani cumpărând vaccinurile şi administrându-le”, a mai declarat tehnicianul.

Naţionala Angliei va juca în această lună în preliminariile Cupei Mondiale, urmând să întâlnească la 25 martie San Marino, pe teren propriu, la 28 martie Albania, în deplasare, şi la 31 martie Polonia, acasă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.