Silvia Neid, fost selecţioner al Germaniei, a fost aleasă antrenorul anului 2016 în fotbalul feminin, ea primind premiul la gala FIFA de la Zurich. Neid a primit acest trofeu şi în 2010 şi 2013.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"A fost un an foarte bun pentru mine", a spus Neid după ce olandezul Frank Rijkaard i-a înmânat trofeul.

Neid a câştigat în 2016 cu naţionala pe care a pregătit-o primul aur olimpic pentru Germania la fotbal feminin. Finala de la Rio a fost ultimul meci pentru Neid ca selecţioner al Germaniei.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Germanca le-a devansat în topul celui mai bun antrenor din fotbalul feminin pe Jill Ellis (antrenoarea echipei SUA) şi Pia Sundhage (echipa Suediei).

Jill Ellis nu a avut un an 2016 cu trofee, echipa SUA fiind eliminată în sferturile de finală de la Jocurile Olimpice. Ellis pregăteşte însă tânăra generaţie de jucătoare americane pentru eventuale succese la ediţiile din 2019 şi 2023 ale Cupei Mondiale.

Pia Sundhage a câştigat argintul olimpic cu naţionala Suediei la Rio, după ce la ediţiile din 2008 şi 2012 ale JO a obţinut aurul olimpic cu echipa SUA.

Tot luni, suporterii echipelor Borussia Dortmund şi Liverpool au primit premiul pentru fanii anului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.