Multipla campioană la atletism, în prezent director general al CSM Bucureşti, Gabriela Szabo, a transmis, luni, după decizia FRH de a încheia sezonul 2019-2020 fără stabilirea campioanei, că hotărârea forului va fi atacată ”prin orice mijloace” de către club. ”FRH a ignorat nu doar regulamentele competiţiei, ci şi fair-play-ul”, a spus Szabo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”E greu de înțeles după ce criterii s-a ghidat Federația Română de Handbal astăzi, 18 mai 2020, când a decis să tragă cortina peste Liga Florilor și să decidă astfel ierarhia finală, o ierarhie finală care nu ține cont nici măcar de matematică... Federația Română de Handbal, prin Consiliul de Administrație, a ignorat nu doar regulamentele competiției pe care o guvernează, ci și fair-play-ul ce ar trebui să caracterizeze activitatea sa ca for suprem al handbalului românesc. E adevărat, nimeni nu s-a mai confruntat până acum cu o situație ca cea pe care o traversăm cu toții de două luni și jumătate încoace, dar asta nu reprezintă o scuză pentru greșelile pe care federația le face”, a afirmat Gabriela Szabo într-un mesaj postat pe Facebook.

Szabo face referiri şi la deciziile schimbate de Consiliul de Administraţie al FRH, la doar două săptămâni distanţă. ”Este de neînțeles cum unei echipe i se interzice dreptul de a-și apăra șansele și de a-și hotărî viitorul altfel decât pe teren. Este revoltător modul în care o decizie luată acum două săptămâni, de același CA al FR de Handbal, a fost îngropată și înlocuită cu alta. Este trist că Federația Română de Handbal a cedat presiunii la care a fost supusă în ultimele două săptămâni de un club ale cărui revendicări absurde au fost suspect de puternic mediatizate”.

Directorul general al CSM Bucureşti consideră că, prin decizia luată luni, FRH a arătat că ”nu îi pasă de munca unor jucătoare, de eforturile unui club reprezentativ nu doar pentru handbalul românesc, ci pentru întreg sportul românesc, a arătat că nu îi pasă de handbal”.

În final, Gabriela Szabo a precizat că CSM Bucureşti își rezervă dreptul de a ataca prin orice mijloace hotărârea FR Handbal, prin care a fost stabilită ierarhia sezonului 2019-2020 în Liga Florilor.

Federaţia Română de Handbal a decis, luni, să nu acorde titlurile de campioană în acest sezon în Liga Naţională masculină şi feminină.

Competiţiile, întrerupte în luna martie de pandemia de coronavirus, nu se vor mai relua.

Astfel, la feminin, SCM Râmnicu Vâlcea (18 meciuri) şi CSM Bucureşti (17) încheie în această ordine primele două locuri, la egalitate de puncte, 43, despărţite fiind de golaveraj. CS Minaur Baia Mare (18) ocupă locul 3, cu 36 de puncte.

În urma deciziei, SCM Râmnicu Vâlcea va evolua în Liga Campionilor, iar CSM Bucureşti va aştepta decizia EHF privind acordarea unui wild-card pentru aceeaşi competiţie.

EHF a cerut forurilor naţionale să anunţe echipele campioane până la data de 1 iunie, tocmai pentru a putea stabili participările în Liga Campionilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.