Fosta ateletă Gabriela Szabo a criticat ordonanţa Guvernului privind acordarea unui sprijin financiar sub formă de voucher pentru sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanţă, un proiect care "nu este sustenabil, pe termen mediu sau lung", în opinia ei. Directorul general al clubului CSM Bucureşti consideră că alte metode ar fi fost mai potrivite pentru atragerea copiilor către sport.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mă întristează ultima decizie a guvernului, vom fi singura ţara din lume care plăteşte copiii sa vina la sport! Indiferent că se maschează sub denumirea de vouchere pentru echipament...

Doar câteva soluţii practice şi mult mai pertinente ar fi :

- guvernul să aloce bani cluburilor sportive din ţara pentru achiziţionarea de materiale sportive, echipament.

- guvernul să contribuie cu fonduri pentru ca sportivii români să poată fi trimişi la competiţiile naţionale. Sportivii noştri sunt susţinuţi să facă performanţă aproape exclusiv doar de către autorităţile locale.

- guvernul să aloce fonduri pentru igienizare, dezinfecţie, in bazele sportive etc.

Traim vremuri interesante, mâine, poimâine vom plăti copii sa meargă la teatru, şcoală, s.a.m.d.

În concluzie, proiectul nu este sustenabil, pe termen mediu sau lung. Copiii nu se cresc folosindu-ne de recompense sau pedepse... aici vorbim de EDUCAŢIE. Educaţie prin Sport", a scris, vineri, Szabo, fost ministru al Tineretului şi Sportului, pe Facebook.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a anunţat, joi, că Guvernul a adoptat prin ordonanţă de urgenţă acordarea unui sprijin financiar sub formă de voucher pentru sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanţă.

Este vorba de vouchere a câte 300 de lei care să fie folosite la prima legitimare a unui copil la un club sporti.

"Astăzi Guvernul a adoptat prin ordonanţă de urgenţă acordarea unui sprijin financiar sub formă de voucher pentru încurajarea şi sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanţă. Este o măsură, o intervenţie urgentă a guvernului în favoarea creşterii şi motivării unui număr cât mai mare de copii în ţară să practice sport în regim controlat, sigur, organizat, tocmai pentru că există această nevoie la nivelul cluburilor şi la nivelul entităţilorr sportive din România şi pentru a forma o viitoare generaţie de sportivi. Din păcate acum cifra copiilor care practică sport în regim legitimat este mai mică decât nevoia sportului românesc. Importanţa acestui sprijin pe care îl acordăm sub forma acestui voucher de 300 de lei pentru prima legitimare a unui copil la un club sportiv stă în primul rând în creşterea bazei de selecţie pentru viitorul sport de performanţă. Există numeroase beneficii legate de sănătate, evident. Acest voucher poate să-i asigure primul echipament sau primele condiţii pentru a-şi asigura această activitate fizică. Există evident beneficii sociale, sportul trebuie privit ca formă de educare", a spus Stroe.

El a precizat că programul va începe în data publicării ordonanţei în Monitorul Oficial şi că obiectivul până la sfârşitul anului este de 30.000 de vouchere: "Programul va începe în data cu publicarea acestei ordonanţe în Monitorul Oficial, în termen de zece zile MTS va emite şi normele de aplicare. Voucherul va fi unul nominal, netransmisibil, va putea fi obţinut o singură dată, o simplă solicitare pe care copilul, odată legitimat la clubul sportiv o poate face este suficientă pentru a transmite mai departe direcţiei judeţene această solicitare, urmând ca noi, MTS, să punem la dispoziţie aceste vouchere care pot fi folosite de copii în termen de şase luni de la dobândire. Pentru prima fază a acestui program, pentru ultimele luni ale acestui an, ţintim un obiectiv de 30.000 de vouchere a câte 300 de lei. Şi avem disponibilitate şi pentru anul viitor".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.