Comitetul de urgenţă al FRF a decis anumite modificări în ceea ce priveşte Regulamentul Naţionale de Licenţiere a Cluburilor şi de Fair-Play Financiar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform frf.ro, având în vedere Ordonanţele militare nr. 1 – 9, aplicabile pe timpul stării de urgenţă, şi luând în considerare acordul UEFA cu privire la modificările solicitate de FRF în ceea ce priveşte Regulamentul Naţionale de Licenţiere a Cluburilor şi de Fair-Play Financiar, s-a dispus modificarea Regulamentului de Licenţiere a cluburilor şi de Fair-Play financiar astfel:

-Suspendă aplicarea prevederilor art. 47bis – lipsa datoriilor către asigurările sociale şi autorităţile fiscale. Pentru evitarea oricărui dubiu acest criteriu nu va fi analizat în cursul prezentului proces de licenţiere pentru obţinerea licenţei aferente participării în Liga 1 sezonul 2020/2021.

-Stabileşte prelungirea termenului de graţie pentru îndeplinirea criteriilor financiare de către solicitanţii licenţei de Liga 1, sezonul 2020/2021, până la data de 29 mai 2020, în loc de 30 aprilie 2020. Acest termen va fi avut în vedere în cuprinsul întregului Regulament pentru stabilirea termenului până la care este necesară îndeplinirea criteriilor financiare de către solicitanţii de licenţă de Liga 1.

-Dispune modificarea termenului cu privire la depunerea informaţiilor privind pragul de rentabilitate şi îndeplinirea cerinţei privind pragul de rentabilitate, termen prevăzut în cuprinsul 51 alin. 3, art. 58 alin. 1 şi art. 59 alin. 3 de la 31 mai 2020 la 31 august 2020.

-Suspendă aplicarea prevederilor art. 61bis – lipsa datoriilor către asigurările sociale şi autorităţile fiscale. Pentru evitarea oricărui dubiu acest criteriu nu va fi analizat în cursul procesului de monitorizare financiară desfăşurat în anul 2020.

-Ca urmare a celor de mai sus, modifică termenele procesului de licenţiere conform Anexei 1 (Etapele şi termenele procesului de licenţiere pentru acordarea licenţei UEFA) şi Anexei 2 (Etapele şi termenele procesului de licenţiere pentru acordarea licenţei de Liga 1), precum şi termenele procesului de monitorizare privind pragul de rentabilitate (Anexa 3).

-Cluburile solicitante de licenţă vor încheia un act adiţional la Convenţia arbitrală prevăzută în Anexa nr. IX prin care vor fi modificate termenele soluţionării unui eventual litigiu la TAS în conformitate cu termenele stabilite prin prezenta Decizie în cuprinsul Anexelor 1, 2 şi/sau 3 de mai sus. Actul adiţional va fi transmis administraţiei de licenţiere până cel târziu la data de 7 mai 2020 de către solicitanţii de licenţă UEFA, respectiv 5 iunie 2020 de către solicitanţii de licenţă de Liga

De asemenea, au fost luate măsuri şi pentru Liga II. "Dispune suspendarea prevederilor art. 44 din Regulamentul privind condiţiile de participare la Campionatul naţional Liga a 2-a. Pentru evitarea oricărui dubiu pentru participarea în sezonul 2020/2021 al Ligii a 2-a nu se va evalua condiţia lipsei datoriilor financiare restante către asigurările sociale/autorităţile fiscale", scrie frf.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.