Naţionala de handbal feminin a Franţei a câştigat duminică, la Hamburg, cel de-al doilea titlu mondial din istoria sa, după ce a învins în finala CM reprezentativa Norvegiei, deţinătoarea trofeului, cu scorul de 23-21 (11-10). Bronzul mondial a revenit Olandei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele două echipe s-au confruntat pentru a treia oară în istorie în finala unui Campionat Mondial, Norvegia câştigând precedentele dispute, din 1999 şi 2011.

Franţa a disputat a cincea finală mondială din istoria sa şi a treia cu Norvegia, câştigând titlul mondial o singură dată până acum, în 2003. Pentru Franţa este doar a doua medalie de aur la marile competiţii, celelalte fiind argint la JO, tot argint de trei ori la CM şi trei medalii de bronz la CE.

Medalia de bronz a revenit, tot duminică, Olandei, care s-a impus în faţa Suediei, cu 24-21 (14-8).

Norvegia s-a calificat în finală cu victorie în faţa reprezentativa Olandei, scor 32-23 (17-10), iar Franţa a trecut de Suedia, cu 24-22 (11-12).

Înaintea finalei, Federaţia Internaţională de Handbal a anunţat componenţa All Star Team a Campionatului Mondial.

MVP a fost aleasă Stine Oftedal (Norvegia), celelalte jucătoare desemnate fiind: Katrine Lunde (Norvegia) – cel mai bun portar, Siraba Dembele (Franţa, extremă stânga), Lois Abbingh (Olanda, inter stânga), Grace Zoodi (Franţa, centru), Yvette Broch (Olanda, pivot), Nora Mork (Norvegia, inter dreapta), Nathalie Hagman (Suedia, extremă dreapta).

Naţionala României a încheiat Campionatul Mondial pe locul 10, după ce a fost eliminată în optimile de finală ale competiţiei, luni, de reprezentativa Cehiei (27-28).

Naţionala României s-a calificat în optimi de pe primul loc al grupei A, după următoarele rezultate: 29-17 cu Paraguay, 31-28 cu Slovenia, 19-17 cu Spania, 27-24 cu Angola şi 17-26 cu Franţa. Cu un bilanţ de patru victorii şi două înfrângeri, România a încheiat CM din Germania în optimi.

Tricolorele s-au calificat, în iunie, după o dublă cu Austria, pentru a 23-a oară consecutiv la Campionatul Mondial, fiind singura echipă din lume care a bifat toate ediţiile. Obiectivul echipei României, anunţat de FR Handbal - clasarea pe unul din locurile 1-8 – a fost ratat însă după eliminarea în optimile de finală.

La ediţia din 2015 a CM, România a obţinut medalia de bronz, având în palmares şi argint mondial în 2005. De asemenea, în urmă cu doi ani, Cristina Neagu a fost golgeterul competiţiei, cu 63 de goluri, şi declarată MVP, dar şi cel mai bun inter stânga, în timp ce Valentina Elisei Ardean a fost cea mai bună extremă stânga.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.