În funcţie din 2017, Corinne Diacre a fost demisă, joi, din funcţia de selecţioner al echipei Franţei de fotbal feminin, după critici are jucătoarelor sale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deocamdată, identitatea succesorului care va conduce Franţa la Cupa Mondială (20 iulie - 20 august) nu a fost dezvăluită, dar favorit ar fi Gérard Prêcheur, actualul antrenor al PSG feminin.

Un grup de lucru, format din Jean-Michel Aulas, Marc Keller, Aline Riera şi Laura Georges, a examinat cazul, intervievând mai multe jucătoare din fotbalul francez. În ciuda „determinării ei”, Corinne Diacre – în funcţie din 2017 şi sub contract până în vara lui 2024 – nu a rezistat furtunii mediatice lansate de căpitanul Wendie Renard, pe 24 februarie.

Fundaşul în vârstă de 32 de ani al echipei Franţei şi-a anunţat „retragerea” pentru „a-şi păstra sănătatea mintală”. Alte coechipiere precum Marie-Antoinette Katoto şi Kadidiatou Diani au anunţat şi ele că se vor retrage din naţională. „Este important să se schimbe ceva, fetele pur şi simplu nu mai suportă, chiar dacă nu se exprimă neapărat. Federaţia Franceză trebuie să intervină, am tras un semnal de alarmă”, a explicat Diacre la Téléfoot.

În faţa atacurilor jucătoarelor sale, antrenoarea a răspuns printr-un comunicat de presă, prin intermediul avocatului ei: „De mai bine de zece zile, sunt subiectul unei campanii de calomnie care uimeşte prin violenţa şi necinstea ei. Detractorii mei nu ezită – fără să fie preocupaţi de adevăr – să-mi atace integritatea personală şi profesională, cu patru luni înainte de Cupa Mondială”.

Corinne Diacre îşi încheie parcursul cu 57 de victorii în 73 de jocuri. Franţa ocupă locul cinci în clasamentul FIFA la feminin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.