Franck Bichon, un agent de jucători, a fost condamnat miercuri, la Marsilia, la cinci ani de închisoare, dintre care doi cu suspendare, pentru că l-a escrocat pe Yohan Mollo, fost mijlocaş la Monaco şi Saint-Étienne, care joacă acum la Istres, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În acelaşi dosar, fostul jucător Patrick Blondeau, în vârstă de 55 de ani, care a jucat la Monaco şi Olympique Marseille, a fost achitat. Prieten şi asociat al lui Bichon, el a fost urmărit penal pentru trafic de bunuri furate, dar Tribunalul Penal din Marsilia l-a recunoscut în cele din urmă ca fiind victimă.

Franck Bichon, în vârstă de 50 de ani, a primit interdicţia de a mai acţiona în calitate de agent de jucători şi de administrator de resurse şi va trebui să îi plătească lui Yohan Mollo 10.000 de euro drept despăgubiri, ca daune morale. De asemenea, el va trebui să-i plătească o sumă de 1,4 milioane de euro, în aşteptarea unei expertize care să evalueze prejudiciul financiar real. O expertiză privată anterioară a evaluat pierderile jucătorului la 4,2 milioane de euro între 2011 şi 2019.

Contract de asigurare de viaţă fals

Yohan Mollo, care avea 20 de ani şi era un tânăr profesionist la AS Monaco, îi încredinţase toate interesele sale sportive, financiare şi imobiliare lui Franck Bichon, managerul unei faimoase braserii din Aix-en-Provence, fără niciun contract scris. Cu ajutorul unor procese-verbale falsificate ale adunărilor generale ale SCI Maeyo - înfiinţată de Yohan Mollo şi de sora sa - Franck Bichon a vândut în pierdere, fără acordul jucătorului, şase dintre cele nouă proprietăţi pe care jucătorul le dobândise în vederea pregătirii retragerii sale ca fotbalist.

Yohan Mollo, fost internaţional francez U-21, acum în vârstă de 34 de ani, credea, de asemenea, că deţine o poliţă de asigurare de viaţă în valoare de 22 de milioane de euro. În timpul unor înscenări organizate de Franck Bichon la o bancă din Paris şi la un bloc din La Défense, jucătorului i s-a arătat acest extras de asigurare de viaţă care atesta suma. Ancheta a arătat că acestea erau falsuri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.