Sir Frank Williams, în vârstă de 78 de ani, fondatorul echipei de Formula 1 cu acelaşi nume, a fost spitalizat, marţi, în stare stabilă, fără să fie făcut public motivul internării, informează motorsport.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sir Frank Williams a fost internat recent în spital, unde se află în prezent într-o stare stabilă. Starea medicală a lui Frank este o chestiune privată şi, prin urmare, familia nu va oferi alte detalii în acest moment. Vă cerem să respectaţi confidenţialitatea familiei", se arată într-un comunicat al familiei Williams.

Frank Williams a fondat echipa în 1966 şi a înscris-o în categoriile junior ale curselor de monoposturi. Williams a devenit constructor în Formula 1 în 1977 şi a câştigat primul Grand Prix la Silverstone, în 1979.

Frank Williams a suferit răni grave într-un accident rutier produs în Franţa, în 1986, în urma căruia a rămas cvadriplegic.

Dar el a continuat să conducă echipa în ciuda dizabilităţilor sale şi, alături de co-fondatorul Patrick Head, Williams a devenit o echipă puternică la sfârşitul anilor 1980 şi de-a lungul anilor '90. Pentru activitatea lui în sportul cu motor, Williams a fost făcut cavaler, în 1999.

Williams şi-a încheiat asocierea cu echipa care îi poartă numele în septembrie, imediat după achiziţia team-ului de la Grove de către Dorilton Capital.

Sub conducerea sa, Williams F1 a câştigat şapte tiluri mondiale la piloţi şi nouă la constructori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.