MTS a anunţat sumele pe care le vor primi federaţiile sportive în 2021 de la bugetul de stat, cea mai mare fiind acordată FR Canotaj, nouă milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Federaţiile de judo, scrimă, atletism, lupte, gimnastică şi haltere vor primi sume cuprinse între cinci milioane de lei şi 5,3 milioane, cele de baschet şi rugby, 4,3 milioane, respectiv patru milioane, iar FR Nataţie, trei milioane de lei.

Între federaţiile cu finanţare de la buget apare şi FR Tenis, cu 2,1 milioane de lei. MTS a oprit finanţarea FR Tenis în 2018, după ce Marius Vecerdea, patronul clubului Tenis Club Pamira Sibiu, a depus în instanţă mai multe plângeri prin care contesta conducerea forului, aleasă în noiembrie 2017.

Ministerul precizează că stabilirea acestor sume s-a făcut  în conformitate cu OMTS nr. 1573/18.12.2020 pentru aprobarea programelor sportive de utilitate publică şi a metodologiei privind finanţarea federaţiilor sportive naţionale de către MTS pe anul 2021.

Suma totală din bugetul MTS pe anul 2021, aprobat prin Legea Bugetului de stat nr. 15/2021, la titlul 59.20 - Sume destinate finanţării programelor sportive realizate de structurile sportive de drept privat – federaţii sportive naţionale, este de 115 milioane de lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.