Consiliul Director al FR Baschet a decis în ultima şedinţă ca, în luna august, înaintea reluării pregătirilor oficiale la nivel de cluburi de seniori, acestea să participle la Liga de vară doar cu jucătorii români din loturi, inclusiv juniorii. Participarea nu are caracter obligatoriu, ci se doreşte un stimulent pentru jucătorii autohtoni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, o altă decizie vizează turneele finale de juniori, care vor încheia sezonul 2019-2020 pe teren, în luna august, pentru toate categoriile de vârstă (de la U13 la U20), cu participarea primelor opt echipe din clasamente. Festivalul de minibaschet şi babybaschet, precum şi campionatul U12 vor avea loc la finalul lunii august, începutul lunii septembrie, cu respectarea măsurilor de siguranţă.

Astfel, juniorii sunt singurii fericiţi pentru finalul acestui sezon, care la nivel de seniori s-a încheiat, prin ”îngheţare”, tot prin decizia Consiliului Director, fără acordarea titlurilor de campioană şi a medaliilor, şi cu clasamentul valabil la data suspendării Ligii Naţionale, adică 9 martie.

”Consiliul Director recomandă tuturor cluburilor participante în Ligile Naţionale şi Liga I să negocieze încheierea amiabilă a tuturor contractelor cu participanţii la activitatea sportivă, pentru a evita ulterioare litigii salariale”, se mai arată în informarea de miercuri a FR Baschet.

În urma deciziei de încheiere a Ligilor Naţionale, liderul la data întreruperii competiţiei, în 9 martie, adică U Banca Transilvania Cluj (33), ar urma să joace în Basketball Champions League, iar echipele de pe locurile 2-3, adică CSM Oradea (33) şi CSU Sibiu (31) în FIBA Europe Cup.

La feminin, clasamentul s-a încheiat cu campioana Sepsi Sfântu Gheorghe lider (27 puncte), urmată de CSM Satu Mare (24) şi ICIM Arad (23). Sepsi va avea cu siguranţă drept de înscriere în FIBA EuroCup.

O decizie privind participarea în cupele europene pentru echipele româneşti va anunţa FIBA, cel mai probabil în luna iunie.

Consiliul Director al FR Baschet este format din 15 membri, din care preşedintele, doi vicepreşedinţi, secretarul general şi antrenorul federal fac parte din oficiu, iar ceilalţi 10 membri sunt aleşi de Adunarea Generală a forului.

Cu o zi înainte şi FR Handbal a decis încheierea sezonului 2019-2020 fără acordarea titlurilor de campioană şi medalii pentru primele trei locuri.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.