Ştafeta feminină mixtă (100x200x300x400 m) a României a câştigat, sâmbătă, medalia de aur în competiţia de atletism de la FOTE Maribor 2023.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bianca Maria Tiţa, a fost primul schimb, Ştefania Balint schimbul 2, Maria Denisa Capota schimbul 3 şi Alexandra Ştefania Uţă ultimul schimb.

Vedeta incontestabilă a cursei a fost Ştefania Uţă care a alergat ultimii 400 m. Potrivit COSR, ea a preluat ştafeta de pe poziţia a 4-a, dar a venit ca o vijelie din spate şi s-a alăturat plutonului fruntaş. Înainte de ultima turnantă, era a treia şi părea că bătălia pentru aur se va da între reprezentatele Cehiei şi Italiei, aflate în frunte. Ştefania Uţă a spulberat însă toate pronosticurile. Pe ultima sută de metri cu o dezinvoltură uluitoare a trecut de italiancă, poziţia a doua, şi a levitat pe lângă cehoaică trecând linia de sosire parcă fără niciun efort.

Ştefania Uţă şi-a luat o frumoasă revanşă după finala de la 400 m garduri, unde a trebuit să se mulţumească cu argintul.

La ştafetă feminină mixtă, româncele au înregistrat timpul 02:06.13. Pe locul doi s-a clasat Italia, cu timpul 02:06.45, iar pe trei a terminat Cehia, cu timpul 02:07.16.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.