Fotbalul, automobilismul, ciclismul şi motociclismul au solicitat MTS permisiunea de a organiza competiţii, a declarat, marţi, ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Există câteva solicitări speciale pentru competiţii în aer liber. Până acum ne-au solicitat redeschiderea fotbalul, 13 iunie, automobilismul, 20 iunie, cu etapele de la Cheile Grădiştei şi Adâncata, ciclismul, de la 2 iulie, cu Turul Ciclist al Sibiului. Suntem în discuţii cu organizatorii unuia dintre cele mai importante evenimente de motociclism din calendarul internaţional. Nu ştiu dacă pot să-i dau numele, prima parte e un brand, cea de-a doua nu cred că este o problemă, Romaniacs, care îşi doreşte organizarea competiţiei la 21-25 iulie. Suplimentar faţă de restrângerile şi limitările venite din zona asta, a regulilor legate de coronavirus, la competiţiile internaţionale avem şi alte condiţii de respectat, apropo de sosirea paricipanţilor din ţări în care încă există un risc epidemiologic ridicat, ţări din zone roşii. Pentru competiţiile internaţionale este puţin problematic. Aş recomanda să le amânăm până când nu vor mai exista restricţii privind mobilitatea în spaţiul internaţional", a declarat Stroe, într-o conferinţă de presă.

Ministrul a precizat că practicanţii sporturilor de echipă în sală, juniorii şi copiii se pot antrena doar individual deocamdată.

"Juniorii, copiii, există un foarte mare interes public cu privire la modul în care ei îşi pot relua antrenamentele. Fie că vorbim de fotbal, fie că vorbim de tenis, fie că vorbim de orice fel de sport, juniorii se pot antrena în bazele sportive în aer liber şi în sală în regim individual şi în grupuri de maximum trei. Se poate face pregătire fizivcă îndividuală, se poate practica aproape orice fel de sport la nivel de copii, dar deocamdată nu în regim colectiv, ci în regim individual, cu distanţare, detaliile le găsiţi în ordin, în regim de trei participanţi. În concluzie, cluburile şi administratorii bazelor sportive pot deschide, tot ce au de făcut este să respecte normele şi rigorile descrise în ordin, acel acces bine controlat. Sportivii de la sporturi de echipă în sală, juniori sau seniori, de la volei handbal, baschet se pot antrena individual, pot porni antrenamentele, dar respectând regula celor şapte metri pătraţi pentru fiecare sportiv", a adăugat el.

Ionuţ Stroe i-a îndemnat pe administratorii bazelor sportive să le deschidă respectând toate reglementările în vigoare.

"De ieri, 1 iunie, în România se poate face mult mai mult sport. Am reuşit această deschidere poate mai repede decât se aşteptau mulţi din această ţară, oferindu-le sportivilor posibilitatea de a se antrena şi posibilitatea de a participa la competiţii sportive. Această libertate vine împreună cu o răspundere uriaşă, pe care o avem atât noi, instituţiile statului, cât şi structurile sportive şi entităţile care organizează pregătirea şi competiţiile sportivilor români. Vreau să fac un apel. Deschideţi sălile şi bazele pentru sport, bineînţeles asigurându-vă că respectaţi legile care descriu această stare de alertă şi bineînţeles protejându-vă sănătatea tutror participanţilor, nu numai a sportivilor! Noi am creat acest cadru legal, pe care oricine îl găseşte pe site-ul MTS, tot ce aveţi de făcut este să-l puneţi în aplicare, să-l respectaţi şi chiar să elaboraţi norme interne pentru o cât mai bună şi eficientă protejare a sănătăţii publice. Mingea, din punctul meu de vedere, este la dumneavostră, aşa că organizatori de competiţii, administratori de baze sportive, cluburi sportive aplicaţi legea cu stricteţe, daţi drumul la sport, bineînţeles protejaţi-vă sportivii!", a spus el.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.