Fotbalul argentinian îl omagiază în acest weekend pe Diego Maradona, care dacă ar fi trăit ar fi împlinit sâmbătă 61 de ani, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Astăzi, la 61 de ani de la naşterea sa, amintirea sa este mai prezentă ca niciodată. Pentru că Diego este etern”, a notat într-un mesaj Asociaţia Agentiniană de Fotbal (AFA).

AFA le-a cerut tuturor jucătorilor de la cluburile profesioniste să intre pe teren la meciuri purtând tricouri negre cu imaginea lui Maradona. Căpitanii poartă banderole în culorile Argentinei şi cu silueta lui Maradona.

Toate meciurile, inclusiv cele la nivel de amatori şi de juniori, se vor întrerupe în minutul 10 în semn de omagiu. Timp de un minut, pe fiecare stadion se va aplauda.

Primele omagii au avut loc vineri. Partidele din campionat s-au jucat cu imaginea lui Maradona afişată pe panourile din exteriorul stadioanelor. O dronă transportând o replică a tricoului Argentinei cu Maradona şi numărul 10 a survolat stadionul pe care Racing Club a jucat cu Defesa y Justicia (scor 1-2).

De asemenea, cântece prin care este omagiat Maradona s-au auzit la staţiile de aplificare în momentele în care nu se juca.

Fostul internaţional argentinian Diego Maradona a murit la 25 noiembrie 2020.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.