Fotbalistul ghanez Amidu Salifu (27 ani) a semnat, sâmbătă, cu FC Petrolul Ploieşti, un angajament valabil până la finalul acestei stagiuni, cu drept de prelungire în cazul promovării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mijlocaş central, Salifu are experienţa primelor două eşaloane din Italia, el aflându-se, în ultimii zece ani, sub contract cu AC Fiorentina. Pentru formaţia „viola” a debutat în Serie „A” pe 23 aprilie 2011, atunci când, într-un meci cu Cagliari, l-a înlocuit pe Adrian Mutu, bifând, în total, 25 de prezenţe în elita fotbalului italian, pentru Fiorentina şi, mai apoi, Catania.

Împrumutat de către Fiorentina, de-a lungul ultimilor ani, la Modena, Perugia, Brescia, Mantova, Vicenza, Arezzo şi, ultima dată, în Kuweit, la Al-Salmiya, Salifu a strâns 78 de apariţii în Serie „B” şi alte peste 50 în Serie „C”.

Salifu a efectuat astăzi un prim antrenament, sub comanda preparatorului fizic Stelian Isac. Alături de mijlocaşul ghanez s-au mai aflat jucătorul israelian Ben Levy, cel care, după cum se ştie, a ajuns la un acord cu „lupii galbeni”, dar şi Eugen Zasaviţchi (27, mijlocaş central, Republica Moldova) şi Alexandru Dobre (21 ani, fundaş central, ultima dată la Înainte Modelu), ultimii doi urmând să fie văzuţi de către Viorel Moldovan la următoarele şedinţe de pregătire.

Zasavitchi a jucat ultima dată la Minaur Baia Mare, după ce, în cariera sa, a mai evoluat pentru FC Veris, Trakai (Lituania), GKS Tychy (Polonia), Jonava (Lituania), Dacia Chişinău, Zimbru Chişinău, FC Kaliu (Estonia) şi Dnyapro Mogilev (Belarus), având 22 de prezenţe în reprezentativa „U21” şi o apariţie în naţionala de seniori a Republicii Moldova, într-un meci disputat contra Irlandei, în preliminariile Campionatului Mondial din 2016.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.