Hakeem al-Araibi, fotbalist deţinut 70 de zile în Thailanda şi ameninţat cu extrădarea în Bahrain, va primi cetăţenia australiană, unde este refugiat de la mijlocul lunii februarie, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jucătorul de 25 de ani a anunţat că va primi cetăţenia în cadrul unui ceremonii la Melbourne, după ce a trecut cu succes testele în vederea naturalizării sale.

"Am făcut testele, am reuşit, sunt 90 la sută australian. Mai am o etapă şi voi avea naţionalitatea", a declarat sportivul în presa australiană.

Jucător la echipa Pascoe Vale FC (D 2 australiană), Al-Araibi este cetăţean din Bahrain, refugiat politic în Australia, după ce a fost condamnat în lipsă la zece ani de închisoare în ţara lui, deoarece ar fi vandalizat un post de poliţie, în 2011. Jucătorul şi-a susţinut nevinovăţia în acest caz, afirmând că juca într-un meci televizat în momentul atacului.

Din noiembrie, el era deţinut în Thailanda, unde a mers în luna de miere cu soţia lui şi a fost arestat pe aeroportul din Bangkok.

Al-Araibi, în vârstă de 25 de ani, a părăsit Bahrainul în 2014, obţinând statutul de refugiat politic în Australia. Reţinerea lui în Thailanda, pe baza unui mandat de urmărire emis de Interpol, a fost aspru criticată atât de organizaţii pentru apărarea drepturilor omului, cât şi de foruri sportive.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.