FIFA a anunţat miercuri că va schimba regulile privind testele de gen, iar jucătoarea zambiană Barbra Banda poate evolua la ediţia din 2023 a Cupei Mondiale feminine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Barbra Banda, atacant şi vedetă a naţionalei feminine de fotbal a Zambiei, a fost exclusă, în iulie 2022, de la ediţia feminină a Cupei Africii pe Naţiuni din cauza unui test de feminitate pe care nu l-a trecut pentru că nivelul său natural de testosteron era peste cel admis de Confederaţia Africană de Fotbal.

Acum însă, Sarai Bareman, şefa diviziei feminine de la FIFA, a declarat într-un interciu oferit pentru BBC Sport Africa faptul că FIFA revizuieşte regulamentele de eligibilitate. "Vor fi adoptate o serie de regului noi şi aşteptăm cu nerăbdare să vă urăm bun venit anul viitor”, a spus Bareman.

Barbra Banda a fost supusă unui tratament pentru a reduce nivelul hormonului masculin.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.