Fostul tenismen ucrainean Alexandr Dolgopolov a declarat, într-un interviu acordat luni RTL, că organizatorii de la Roland-Garros nu ar trebui să permită jucătorilor ruşi să participe la turneu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Organizatorilor de la Roland-Garros le lipseşte curajul. Sincer, nu este suficient să spunem că suntem împotriva războiului. Este un război împotriva naţiunii noastre, care ne afectează civilii”, a spus ucraineanul în vârstă de 33 de ani, care s-a întors la Kiev la jumătatea lunii martie pentru a-şi apăra ţara.

Federaţia Franceză de Tenis (FFT) a indicat miercurea trecută că la Roland-Garros (22 mai-5 iunie) nu va le va fi interzisă prezenţa jucătorilor ruşi, printre care Daniil Medvedev (nr. 2 mondial) şi belaruşi. "Impunem neutralitate strictă jucătorilor ruşi şi belarusi”, a declarat miercuri directorul general FFT, Amélie Oudéa-Castéra, în timpul unei conferinţe de presă. "Un sportiv individual este interzis doar dacă a fost selectat de ţara sa. Acesta este cadrul în care lucrăm, rămânem de el", a spus ea. "Deocamdată", a adăugat preşedintele FFT Gilles Moretton.

Dolgopolov i-a atacat şi pe liderii mondiali ai tenisului. "Am spus ATP: tenisul are o poziţie laşă. Cred că lumea tenisului ia decizii lipsite de curaj. Rusia trebuie interzisă din ceea ce este condus de lumea liberă. Sportivii lor trebuie să-şi condamne guvernul, să recunoască faptul că acestea sunt crime în masă".

Fostul jucător le-a cerut tenismenilor ruşi să-şi afirme ferm opoziţia faţă de război. "Sunt destul de sigur că sunt împotriva acestui război. Dar dacă iau o poziţie neutră, de genul „Sunt împotriva războiului”, parcă ne spun „Lasă-mă în pace, îmi trăiesc viaţa în colţul meu, nu vreau să mă implic, vreau doar să joc tenis''. Această poziţie nu este valabilă astăzi, îmi pare rău”, a adăugat Dolgopolov.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.