Fostul preşedinte al federaţiei de fotbal afgane, Keramuddin Karim, acuzat de violenţe sexuale împotriva unor jucătoare, a fost suspendat pe viaţă din orice activitate legată de fotbal de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Karim a fost găsit vinovat pentru că a agresat mai multe jucătoare afgane şi a fost condamnat de FIFA la suspendare pe viaţă şi amendat cu un milion de dolari.

TAS a confirmat sancţiunea subliniind că el a "încălcat drepturile umane şi a provocat daune psihologice şi fizice tinerelor jucătoare".

Acuzaţiile au apărut în decembrie 2018, după ce The Guardian a citat mărturii ale sportivelor, sub protecţia anonimatului.

Jucătoarele nu au dorit să le fie menţionate numele deoarece se tem pentru siguranţa lor şi a familiilor lor.

O sportivă a declarat că preşedintele federaţiei i-a pus pistolul la cap, după ce a lovit-o în faţă şi a agresat-o sexual într-un dormitor secret în care se poate intra din biroul oficialului. El a ameninţat-o că o va împuşca şi îi va împuşca familia dacă va mărturisi presei ce i s-a întâmplat.

Altă jucătoare a spus că oficialul a ameninţat-o în faţa colegelor sale, la un antrenament, că îi va tăia limba. Ea a fugit de el după ce a fost agresată sexual o dată şi altă dată Karim a încercat să o dezbrace.

A treia jucătoare citată de The Guardian a afirmat că, după ce a fugit dintr-o încăpere în care Karim a încercat să o sărute pe gât şi pe gură, a fost exclusă din echipa naţională şi au apărut zvonuri că ar fi lesbiană. Altă sportivă a declarat că şi despre ea au apărut astfel de zvonuri.

Keramuddin Karim a negat aceste acuzaţii şi a denunţat o conspiraţie împotriva lui.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.