Fostul portar al echipei Chapecoense, Danilo, decedat la sfârşitul lunii noiembrie în accidentul aviatic din Columbia, a fost desemnat de fani, luni, cel mai bun jucător al sezonului în campionatul brazilian, informează site-ul Confederaţiei Braziliene de Fotbal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premiul a fost ridicat de mama fostului fotbalist.

Confederaţia Braziliană de Fotbal l-a desemnat cel mai bun jucător al sezonului pe atacantul campioanei Palmeiras, Gabriel Jesus, iar tehnicianul anului a fost ales Cuca, tot de la Palmeiras.

Cel mai frumos gol al sezonului a fost marcat de veteranul Ze Roberto (Palmeiras).

Echipa ideală a sezonului în campionatul brazilian este următoarea: Jailson (Palmeiras) - Jean (Palmeiras), Geromel (Gremio Porto Alegre), Yerri Mina (Palmeiras), Jorge (Flamengo) - Tche Tche (Palmeiras), Diego (Flamengo), Dudu (Palmeiras), Moises (Palmeiras) - Robinho (Atletico Mineiro), Gabriel Jesus (Palmeiras).

Antrenorul formaţiei Chapecoense, Caio Junior, şi 19 dintre fotbaliştii săi au decedat, la 29 noiembrie, după ce aeronava care îi transporta la Medellin s-a prăbuşit în apropierea oraşului columbian.

Lotul echipei braziliene se îndrepta spre Medellin, pentru meciul cu Atletico Nacional, din prima manşă a finalei Cupei Americii de Sud (echivalentul sud-american al Ligii Europa). Returul era programat peste o săptămână, la 7 decembrie, în Brazilia.

Asociaţia sud-americană de fotbal (Conmebol) a anunţat oficial că echipa Chapecoense este noua deţinătoare a Cupei Americii de Sud. În urma deciziei Conmebol, Chapecoense va evolua în sezonul viitor în Copa Libertadores.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.