Iranianul Ali Karimi, fost mijlocaş al Bayern Munchen (2005-2007), ales cel mai bun jucător asiatic în 2014, este urmărit penal de justiţia iraniană pentru că a încurajat demonstraţiile declanşate după moartea Mahsei Amini.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 În vârstă de 43 de ani, Karimi locuieşte de câteva luni în Emiratele Arabe Unite, de unde a scris mesaje pe reţelele de socializare pentru a susţine mişcarea de protest aflată în desfăşurare şi a denunţa moartea tinerei Masha Amini.

Miercuri, ziarul ultraconservator Kayhan l-a acuzat că a „condus revoltele” şi „a turnat gaz pe foc”, ducând astfel la „uciderea [...] tinerilor” în ţară.

Supranumit „magianul”, Ali Karimi este al treilea cel mai de succes jucător şi al cincilea golgheter al echipei naţionale iraniene. A fost votat jucătorul asiatic al anului 2004. În 2010, a fost demis din clubul său pentru că nu a respectat postul musulman şi pentru că a insultat oficialii Federaţiei. I s-a permis să joace din nou după ce a fost amendat cu 30.000 de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.