Fostul jucător şi antrenor chinez Li Tie a fost inculpat pentru corupţie, a anunţat miercuri procurorul general al ţării, potrivit L'Equipe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Chinezul în vârstă de 46 de ani, care a jucat la Everton între 2002 şi 2006, era subiectul unei anchete, într-un moment în care Beijingul încearcă să limiteze corupţia din lumea sportului.

Alte anchete, care îi vizează pe preşedintele şi vicepreşedintele federaţiei, Chen Xuyuan şi Li Yuyi, sunt încă în curs de desfăşurare pentru "încălcări ale legii".

Li "este suspectat că a acceptat şi a oferit mită către şi de la angajaţi non-statali", a precizat procurorul într-un comunicat. O procuratură locală din provincia Hubei, din centrul Chinei, a "iniţiat proceduri publice (împotriva lui Li) în conformitate cu legea", a adăugat acesta.

Pasionat de fotbal, preşedintele chinez Xi Jinping speră să vadă ţara sa găzduind şi chiar câştigând într-o zi o Cupă Mondială. Dar campania sa anticorupţie a avut un impact major asupra fotbalului chinez în ultimele luni, lovind un sector care se afla deja în dificultăţi financiare şi care încă suferă consecinţele politicii de zero-covid a Beijingului, care a fost abandonată.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.