Federaţia Română de Handbal a anunţat, miercuri, decesul la vârsta de 60 de ani a lui Gheorghe Dogărescu, fost component al naţionalei României, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice din 1984. Şi clubul la care a jucat, Dinamo Bucureşti, a transmis condoleanţe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Drum lin şi partide frumoase în Ceruri, alături de toate valorile plecate, stimate domn!”, a fost mesajul FRH.

”Clubul Sportiv Dinamo deplânge trecerea la cele veşnice a fostului mare handbalist Gheorghe Dogărescu, decedat noaptea trecută la numai 60 de ani”, a transmis Dinamo.

Născut pe 15 mai 1960 la Viziru (Brăila), Dogărescu a început handbalul la Şcoala Sportivă nr. 1 din Galaţi, sub îndrumarea antrenorului Moise Grigoraş.

Din 1979 până în 1995 a jucat la Dinamo Bucureşti, echipă cu care a cucerit un titlu naţional, iar în 1982-1983 a participat la finala Cupei Cupelor.

În 1977 a fost selecţionat în naţionala de juniori a României cu care, în 1981, a câştigat Cupa Ţărilor Latine (Spania), iar apoi, până în 1990, a fost component al naţionalei de seniori a României cu care, în 1983, a cucerit Super Cupa Campionilor Mondiali şi Olimpici, iar în 1984, la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, a urcat pe treapta a treia a podiumului. În 1985 şi 1987 a făcut parte din reprezentativa României care cucerit medalia de aur la Jocurile Mondiale Universitare.

A primit titlul de Maestru Emerit al Sportului şi i-a fost conferit Ordinul Naţional ”Meritul Sportiv” clasa a II-a.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.