Fostul baschetbalist Armand Novacek a decedat în Germania, la vârsta de 82 de ani, în urma unui atac cerebral, a anunţat Federatia Romana de Baschet.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Armand Novacek s-a născut în Bucureşti, la 13 noiembrie 1936. A evoluat mai întâi la Metalul Energia Bucureşti, echipă cu care a cucerit laurii Diviziei A. A fost transferat la CCA, unde s-a numărat printre jucătorii de bază ai echipei care a devenit ulterior Steaua, dar şi printre cei ai reprezentativei naţionale în perioada de aur a baschetului românesc, între anii 1953 şi 1967.

De altfel, Novacek a fost unul dintre celebrii “N” din formulă magică a CCA, cu "3N-2F" (Nedeff, Niculescu, Novacek, Folbert, Fodor) sau "4N-1F" (Nedeff, Niculescu, Novacek, Nedelea, Folbert), devenind şi unul dintre jucătorii importanţi ai naţionalei României (a participat la patru turnee finale ale Campionatelor Europene, în perioada 1957-1965). În tricoul roş-albaştrilor a cucerit 10 titluri naţionale, iar în finalul carierei s-a transferat la Politehnica Bucureşti. 

Absolvent al Institului de Medicină şi Farmacie din Bucureşti, Armand Novacek s-a retras din baschet în 1972, dedicându-se profesiei de medic specialist de anestezie şi terapie intensivă, pe care a practicat-o mai ales în Germania, ţara în care a emigrat în 1975. 

Pentru performanţele sale sportive deosebite a fost recompensat cu titlul de maestru emerit al sportului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.