Fostul antrenor al naţionalei de fotbal Mircea Lucescu ar putea primi titlul de cetăţean de onoare al Capitalei, pentru "merite sportive”, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit municipalităţii, titlul de cetăţean de onoare îi va fi acordat lui Mircea Lucescu pentru meritele sportive, el având aproape 400 de meciuri la activ.

Lucescu a fost jucător la Dinamo între 1964 şi 1977, unde a câştigat şapte titluri în campionatul românesc, precum şi antrenor la echipa naţională a României şi la echipele Corvinul Hunedoara, Dinamo, Brescia, Reggina, FC Rapid, Internazionale Milano, Galatasaray, Beşiktaş Istanbul, Şahtior Doneţk.

În 2008, Mircea Lucescu a fost decorat cu Ordinul "Meritul Sportiv” clasa a III-a, pentru participarea la Turneul Final al Campionatului Mondial de Fotval din anul 1970 din Mexic şi pentru întreaga sa activitate.

De asemenea, a câştigat Cupa UEFA în 2009, cu echipa Şahtior Doneţk pe care a antrenat-o din 2004. Pentru aceasta, a fost decorat cu Ordinul naţional Steaua României în grad de cavaler.

În prezent, Mircea Lucescu este selecţionerul Turciei, numit de către Federaţia Turcă de Fotbal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.