Steve Penny, fost preşedinte şi CEO al federaţiei americane de gimnastică (US Gymnastics), a fost arestat, miercuri, în Tennessee, fiind acuzat că a sustras documente de la ferma soţilor Bela şi Marta Karolyi, care ar fi reprezentat probe în cazul medicului Larry Nassar, condamnat pentru că a abuzat sexual sute de gimnaste, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Penny ar fi sustras documentele în timpul anchetei ce îl viza pe Nassar. Aceste acte nu au fost recuperate. După izbucnirea scandalului care l-a avut în prim-plan pe fostul medic al lotului olimpic feminin al SUA, Steve Penny a demisionat, în 2017.

Potrivit acuzării, Penny a sustras documente legate de activitatea lui Nassar de la ferma soţilor Karolyi, care găzduia un centru olimpic de pregătire a gimnastelor, cu scopul de a afecta ancheta în desfăşurare, prin distrugerea sau ascunderea acelor acte.

Steve Penny va fi transferat la o închisoare din Texas şi riscă o pedeapsă cuprinsă între doi şi zece ani de închisoare şi o amendă de 10.000 de dolari, dacă va fi găsit vinovat.

Larry Nassar, fostul medic al echipei americane de gimnastică, a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru că a agresat sexual cel puţin 265 de victime.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.