Chase Carey, CEO Formula One Group, a declarat un pilot infectat cu noul coronavirus nu va duce la anularea unei curse, ci va fi înlocuit de pilotul de rezervă, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"O persoană care a fost testată pozitiv nu va duce la anularea unei curse. Încurajăm echipele să creeze proceduri pentru cazurile în care o persoană trebuie pusă în carantină. Avem capacitatea de a pune în carantină la un hotel cazul pozitiv şi de a înlocui persoana respectivă. O echipă care nu poate concura nu va anula cursa. Vom avea o procedură astfel încât infecţia să nu ducă la anulare. Dacă un pilot are o infecţie, echipele au piloţi de rezervă disponibili", a spus Carey într-un interviu pentru site-ul oficial al Formulei 1.

Prima etapă, Marele Premiu al Australiei, programată la 15 martie, a fost anulată şi sezonul suspendat, după ce un membru al echipei McLaren a fost testat pozitiv.

Formula 1 intenţionează să reia cursele fără spectatori, cel puţin iniţial, iar echipele vor călători în avioane charter şi vor fi izolate de populaţia locală.

Carey a vorbit despre "un set riguros de măsuri" de 80-90 de pagini, care detaliază procedeele de călătorie, în hoteluri, la mese, urmărirea comportamentului şi testarea. Echipele vor funcţiona în "bule", cu distanţare socială în zonele non-critice, cum ar fi paddock-ul.

Formula 1 estimează la aproximativ 1.200 de persoane personalul esenţial, cu cele zece echipe limitate la maximum 80 de persoane fiecare, în comparaţie cu peste 130 de obicei.

Marţi, FIA a anunţat primele opt curse, toate europene, ale sezonului 2020, care va începe la 5 iulie, în Austria, la Spielberg.

Carey a spus că speră ca restul calendarului să fie finalizat până la sfârşitul lunii iunie şi a recunoscut că există unele curse, în prezent incluse, care s-ar putea să nu se dispute, dar există alte opţiuni. Şeful F1 a apărat decizia de a relua cursele, spunând că guvernele din ţările gazdă şi-au oferit sprijinul.

"O mare parte a lumii avansează şi cred că este important să realizăm că oprirea are consecinţe atât asupra sănătăţii, cât şi asupra economiei şi societăţii, care sunt pe termen lung”, a spus el.

Potrivit calendarului curselor europene din această vară, în Austria, la Spielberg, şi în Marea Britanie, la Silverstone, vor fi organizate câte două grand prix-uri:

5 iulie - Austria;

12 iulie - Austria;

19 iulie - Ungaria;

2 august - Marea Britanie;

9 august - Marea Britanie;

16 august - Spania;

30 august 30 - Belgia;

6 septembrie - Italia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.