Finlandezul Valtteri Bottas (Mercedes) a câştigat, sâmbătă, calificările pentru Marele Premiu al Braziliei, a 19-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Calificările s-au desfăşurat în sistem de cursă-sprint de 100 km, cu două seturi de anvelope de pilot la dispoziţie, alese liber de echipe. Totuşi, în această cursă, piloţii nu au avut voie să intre la boxe pentru schimbarea cauciucurilor.

Rezultatul cursei a decis grila pentru evenimentul principal de duminică şi totodată a oferit un număr mic de puncte (3-2-1) pentru primii trei clasaţi.

S-a impus în cursa-sprint de la Sao Paulo Valtteri Bottas, pe locul doi s-a clasat Max Verstappen (Olanda, Red Bull Racing), iar pe trei a terminat Carlos Sainz (Spania, Ferrari).

Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), plecat de pe ultima poziţie ca urmare a descalificării din calificările sprint de vineri, s-a clasat pe locul cinci.

Marele Premiu al Braziliei va avea loc duminică seară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.