Fiscul spaniol a redus de la 18,8 milioane de euro la 16,7 milioane de euro suma pe care o datorează fotbalistul Cristiano Ronaldo, aczuat de evaziune fiscală, informează elmundo.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fiscul a ajuns la concluzia că statul spaniol nu poate aplica taxe pe un contract de cedarea a drepturilor de imagine ale starului portughez către firme ale lui Peter Lim, cu sediul în Insulele Virgine Britanice. Ronaldo, transferat de la Real Madrid la Juventus în această vară, şi-a cedat dreptuile de imagine omului de afaceri din Singapore (care deţine în Spania clubul Valencia), pentru a fi valorificate pe piaţa asiatică.

După ce a examinat tranzacţia, autorităţile spaniole au decis că aceasta este în afarea teritoriului de aplicare a taxelor statului iberic şi au redus datoria jucătorului cu 2,1 milioane de euro. Ronaldo plătise TVA pe valoarea contractului.

Cristiano Ronaldo a achitat deja 13,4 milioane de euro din datoria către fiscul spaniol, restul sumei urmând a fi plătit în următoarele săptămâni.

Fostul atacant al echipei Real Madrid Cristiano Ronaldo a fost condamna de curând în Spania la 24 de luni de închisoare cu suspendare, pentru evaziune fiscală.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.