Reprezentativa Croaţiei a învins, sâmbătă, cu scorul de 2-1 (2-1), selecţionata Marocului, şi a câştigat medaliile de bronz la Cupa Mondială din Qatar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Meciul de pe Khalifa International Stadium a început cu greşeala lui Bounou, care a fost aproape de autogol în minutul 3 şi a continuat cu golul lui Gvardiol, cap la o recentrare, tot cu capul, reuşită de Perisic. 1-0 pentru Croaţia în minutul 7, un avantaj de care europenii nu s-au putut bucura foarte mult timp. În minutul 9, Achraf Dari a profitat de respingerea greşită a lui Majer şi a egalat. Au urmat ocaziile lui Modric şi En Nesyri, pentru ca în minutul 42 croaţii să preia conducerea. Şut senzaţional al lui Orsic şi gol de generic pentru 2-1 la pauză.

Partea secundă a fost mai calmă. Livakovic a intervenit foarte bine în faţa lui En Nesyri, în minutul 75, iar ambele echipe au cerut câte un penalti – croaţii la contactul dintre Amrabat şi Gvardiol, iar marocanii la duelul lui Hakimi cu Petkovic. Kovacici a şutat pe lângă poartă în minutul 87, când a trecut uşor de Hakimi, şi Croaţia a învins cu 2-1, câştigând medalia de bronz a Cupei Mondiale din Qatar.

Este pentru a doua oară în istorie când Croaţia se clasează pe locul trei la Cupa Mondială, după ediţia din 1998.

CROAŢIA: Livakovic - Stanisic, Sutalo, Gvardiol, Perisic - Modric, Kovacic – Majer (Pasalic 66), Kramaric (Vlasic 61), Orsic (Jakic 80+5) – Livaja (Petkovic 66). SELECŢIONER: Zlatko Dalić

MAROC: Bounou - Hakimi, Dari (Benoun 64), El Yamiq (Amallah 66), Attiat-Allah - El Khannouss (Ounahi 56), Amrabat, Sabiri (Chair 46) - Ziyech, En Nesyri, Boufal (Zaroury 64). SELECŢIONER: Walid Regragui

Cartonaşe galbene: Ounahi 69, Amallah 84

Arbitru: Abdulrahman Al-Jassim – Taleb Al-Marri, Saoud Al-Maqaleh (toţi din Qatar) – Raphael Claus (Brazilia)



 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.