FIFA va anunţa în următoarele zile prelungirea sezonului 2019/2020 pe o perioadă nederminată, pentru ca întrecerile interne să poată fi duse la bun sfârşit, în momentul în care răspândirea virusului Sars-Cov-2 se va diminua, informează mirror.co.uk.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fiecare ţară va decide când va relua partidele.

O măsură va fi luată în ceea ce priveşte prelungirea contractelor jucătorilor după data de 30 iunie, când ar fi trebuit să expire oficial sezonul. Contractele jucătorilor vor fi prelungite automat până la finalizarea fiecărei ligi în parte.

Partidele se vor desfăşura cel mai probabil cu porţile închise, dar este posibil să aibă loc şi cu spectatori, acolo unde autorităţile vor permite.

De asemenea, intervalul de transferuri de jucători din vară va fi modificat în funcţe de datele la care se vor încheia competiţiile.

Joi, UEFA a recomandat federaţiilor naţionale să nu declare încheiate competiţiile interne din cauza pandemiei de coronavirus, aşa cum intenţionează să facă liga profesionistă din Belgia.

Într-o scrisoare adresată asociaţiilor naţionale, UEFA se declară încrezătoare privind reluarea meciurilor de fotbal în lunile următoare, în condiţiile fixate de autorităţi şi consideră că toate deciziile de a abandona competiţiile naţionale în acest stadiu sunt premature şi nejustificate.

Forul european speră ca meciurile să se poată disputa în iulie şi august, luni în care să fie finalizate competiţiile interne întrerupte din cauza pandemiei de coronavirs.

Mai mult, UEFA a averizat că federaţiile care opresc definitiv sezonul acum riscă excluderea din cupele europene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.