FIFA a aunţat vineri că va împărtăşi date aprofundate despre meciuri, grafice şi videoclipuri de la fiecare meci de Cupa Mondială din Qatar tuturor echipelor participante, precum şi suporterilor şi mass-media printr-un nou serviciu de analiză a performanţei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Serviciul, condus de Arsene Wenger, şi dezvoltat de o echipă de experţi FIFA, va oferi informaţii despre unsprezece parametri, printre care se află controlul posesiei şi fazele jocului.

 „Aceste noi statistici descompun fiecare zonă a jocului în detalii fine şi oferă definiţii operaţionale şi mai multe exemple video pentru a defini clar fiecare acţiune.”

FIFA a creat, de asemenea, un site web specializat pentru antrenori pentru a oferi explicaţii video detaliate. Fostul antrenor de la Arsenal, Arsene Wenger, a spus că punerea la dispoziţie a datelor are ca scop să ajute pe „toată lumea să înţeleagă mai bine jocul”.

„Acesta va fi modelul nostru pentru modul în care fotbalul va fi analizat în viitor”, a adăugat el.

„Am dori să împărtăşim viziunea noastră de a folosi analiza datelor din fotbal combinată cu interpretarea expertului tehnic pentru a crea o nouă inteligenţă fotbalistică. Echipa mea va continua să ofere conţinut nou şi perspicace de analiză a fotbalului pentru a ajuta la împărtăşirea unei noi înţelegeri a jocului, combinată cu date de performanţă, exemple video şi explicaţii tehnice”, a mai spus Arsene Wenger.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.