FIFA a aprobat, vineri, ca fundaşul francez al echipei Manchester City, Aymeric Laporte să poată evolua pentru Spania "cu efect imediat".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, jucătorul născut în Franţa, la Agen, poate evolua pentru naţionala spaniolă la Euro-2020 (11 iunie -11 iulie).

Deşi francez prin naştere, Aymeric Laporte avea un străbunic basc şi astfel a ajuns, în 2012, la Athletic Bilbao, unde, la un moment dat, era singurul străin din lot. Anterior, el a fost "înregimentat" ca junior la un club din regiunea franceză a Ţării Bascilor, Bayonne, şi apoi la Basconia, înainte de a ajunge la Athletic.

La 30 ianuarie 2018, jucătorul de orgine bască a fost transferat de Manchester City de la Bilbao, în schimbul sumei record atunci pentru "cetăţeni", de 65 de milioane de euro.

Laporte a fost al doilea cel mai scump fundaş din istorie, după ce Liverpool a plătit, în aceeaşi lună a anului 2018, clubului Southampton 84 de milioane de euro pentru olandezul Virgil Van Dijk.

Jucătorul de 26 de ani, care a evoluat de 19 ori pentru naţionala de tineret a Franţei, a fost convocat de trei ori la prima reprezentativă a "cocoşului galic", dar nu a jucat niciun minut, astfel că acum este eligibil de a evolua în naţionala spaniolă.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.