FIFA a confirmat că la tragerea la sorţi a grupelor Cupei Mondiale, programată la 1 aprilie, echipele vor fi ierarhizate în funcţie de coeficientul lor de performanţă, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un comunicat de presă, FIFA a transmis condiţiile tragerii la sorţi a grupelor Cupei Mondiale, organziată în Qatar, în perioada 21 noiembrie - 18 decembrie 2022. Astfel, clasamentul FIFA va fi folosit pentru a plasa cele 32 de echipe în patru urne diferite la tragere.

"În cadrul procedurii aprobate de Comitetul de Organizare a Competiţiilor FIFA, cele 28 de echipe deja calificate (n.r. - la data tragerii) vor fi repartizate după criterii sportive în urne numerotate de la 1 la 4, pe baza clasamentului mondial FIFA care va fi publicat la 31 martie, la finalul ferestrei internaţionale din martie”, se arată în comunicat.

Doar Qatarul va avea dreptul la un tratament special: "Ca ţară gazdă, Qatar va fi cap de serie (poziţia A1) în urna 1, în care i se vor alătura cele şapte echipe calificate clasate cel mai bine în ierarhia monfială. Următoarele opt echipe în ordinea clasamentului vor intra în urna 2, iar echipele de la 16 la 23 vor merge în urna 3. În cele din urmă, urna 4 va cuprinde echipele de la 24 până la 28, precum şi cele două echipe de stabilit corespunzătoare câştigătoarelor play-off-urilor intercontinentale şi echipa de stabilit corespunzătoare ultimul play-off UEFA (n.r. - jocuri care vor avea loc în iunie)."

Echipe din aceeaşi confederaţie nu pot fi plasate în aceeaşi grupă, cu excepţia UEFA, care va avea 13 reprezentante. Astfel, cinci din cele opt grupe vor avea două reprezentante europene”.
 
În detaliu, "faza grupelor Cupei Mondiale 2022 se va desfăşura timp de 12 zile, cu patru meciuri pe zi. FIFA precizează, de asemenea, că "în timp ce tragerea la sorţi va determina meciurile fazei grupelor, programul final al meciurilor nu va fi cunoscut până când nu vor fi alocate un stadion şi ora de start pentru fiecare meci."
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.