Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a inaugurat, luni, la Paris, propria galerie a legendelor din acest sport, Hall of Fame, din care fac parte în acest moment toţi campionii mondiali din Formula 1, informează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Era timpul să avem <Hall of Fame> şi ni s-a părut normal să începem istoria acestei galerii cu campionii categoriei regină", a declarat preşedintele FIA, Jean Todt, la sediul federaţiei din Place de la Concorde.

La ceremonie au fost prezenţi nouă din cei 20 de campioni mondiali în viaţă (din 33 în total, de la prima ediţie a CM de F1, în 1950): Jackie Stewart, Mario Andretti, Alain Prost, Nigel Mansell, Damon Hill, Jacques Villeneuve, Fernando Alonso, Sebastian Vettel şi Nico Rosberg.

Campionul en titre, britanicul Lewis Hamilton, care are în palmares patru titluri în total, nu a fost prezent, preferând gala de modă Fashion Awards, de la Londra.

"Michael (n.r. - Schumacher) continuă să lupte, mi-ar fi plăcut să-l avem cu noi în această seară", a explicat preşedintele FIA, în prezenţa purtătorului de cuvânt al septuplului campion mondial, Sabine Kehm, care l-a reprezentat la ceremonie pe Schumacher, aflat într-o lungă convalescenţă, după un accident suferit la schi, în decembrie 2013.

Todt a precizat că anul viitor vor intra în Hall of Fame campionii din competiţiile de raliuri şi, după încă un an, cei din cursele de anduranţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.