Federaţia Cipriotă de Fotbal a decis, vineri, să interzică accesul suporterilor oaspeţi la toate meciurile din prima ligă până la sfârşitul sezonului, în urma unui val de incidente violente, relatează AP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Federaţia cipriotă a precizat, într-un comunicat, că interdicţia se aplică, de asemenea, la toate meciurile din sferturile de finală şi semifinalele Cupei Cipru, precum şi pentru fanii primelor opt echipe din divizia secundă.

Nu vor fi emise bilete şi nu va exista alocarea standard de locuri pentru fanii din deplasare, potrivit comunicatului.

Fiecare echipă va avea voie să vină cu doar 50 de persoane la meciurile din deplasare, directori, sponsori şi jucători care nu se află pe lista de jucători. Acest număr este înjumătăţit pentru echipele din divizia a doua.

Organismul de conducere a precizat că va cere, de asemenea, arbitrului său să "aplice cu stricteţe regulamentul şi să impună cele mai aspre sancţiuni" pentru incidente violente sau acţiuni care incită la violenţă, inclusiv "remarci incendiare".

FA a luat această hotărâre în unanimitate în urma plângerilor sindicatului jucătorilor, care a constatat că membrii săi au simţit că siguranţa lor personală este din ce în ce mai mult ameninţată pe teren şi în afara lui. Şeful sindicatului, Spyros Neophytides, avertizase asupra unei posibile ieşiri în stradă a jucătorilor dacă nu se iau măsuri.

Marţi, un meci de cupă dintre liderul campionatului APOEL Nicosia şi Nea Salamina a fost întrerupt la începutul reprizei a doua după ce o petardă a lovit un jucător de la Nea Salamina.

Un bărbat în vârstă de 22 de ani se află în custodia poliţiei, fiind suspectat că a aruncat petarda.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.