Gruparea elveţiană FC Sion a fost exclusă de UEFA din cupele europene pentru un sezon şi amendată cu 235.000 de euro, pentru încălcarea regulamentului de licenţiere a cluburilor, informează lequipe.fr. Măsura excluderii este valabilă dacă Sion va ocupa un loc de cupe europene în următoarele două sezoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UEFA a stabilit că, în dosarul de licenţiere pentru ediţia actuală a Ligii Europa, Sion a omis o factură de 950.000 de euro, pe care o avea de plătit grupării franceze FC Sochaux. Potrivit regulamentului de licenţiere pentru cupele europene, cluburile nu au voie să aibă datorii către terţi.

Totodată, forul european a stabilit că a fost vorba de o eroare administrativă a grupării elveţiene şi nu o ascundere intenţionată a datoriei.

FC Sion are şanse mici să prindă un loc pentru ediţia viitoare a cupelor europene. În acest moment, echipa este mai aproape de retrogradare, fiind pe locul 9, penutlimul, cu 31 de puncte, la egalitate cu Lausanne, de pe locul 10, ultimul, retrogradabil. Totuşi, mai sunt de jucat şapte etape, iar diferenţa până la locul 4, ocupat de Lucerna, este de nouă puncte. Sancţiunea se va aplica şi dacă în sezonul viitor Sion va ocupa loc de cupe europene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.