Investitorii americani Fenway Sports Group (FSG), care deţin Liverpool din 2010, au anunţat joi că au vândut o participaţie minoritară la clubul englez către fondul american Dynasty Equity. Încasările din vânzare vor fi folosite pentru a reduce datoriile contractate de club în timpul crizei sanitare Covid-19, pentru a finanţa proiecte de infrastructură, inclusiv renovarea stadionului Anfield, şi pentru a consolida poziţia lui Liverpool pe piaţa transferurilor, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comunicatul FC Liverpool nu precizează valoarea tranzacţiei, dar site-ul The Athletic a relatat că aceasta ar fi cuprinsă între 100 şi 200 de milioane de dolari (95 şi 190 de milioane de euro). Capitalizarea totală a clubului englez este evaluată de revista Forbes la 5,3 miliarde de dolari. Fondatorul FSG, John Henry, a declarat în februarie că "Reds" nu este de vânzare, dar că este deschis variantei de "noi investitori dacă este în interesul lui Liverpool".

"Angajamentul nostru pe termen lung faţă de Liverpool rămâne la fel de puternic ca întotdeauna", a declarat joi preşedintele FSG, Mike Gordon. "Am spus întotdeauna că, dacă se va prezenta un partener de investiţii potrivit pentru Liverpool, vom explora această oportunitate pentru a consolida rezistenţa financiară pe termen lung şi creşterea viitoare a clubului", a adăugat el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.