FC Dinamo a explicat, joi, într-un comunicat, motivele pentru care a depus cerere pentru deschiderea procedurii de insolvenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tribunalul Bucureşti, prin Secţia a VII-a Civilă, a dispus în data de 26 iunie 2021 admiterea cererii clubului Dinamo Bucureşti de deschidere a procedurii generale privind insolvenţa.

După episodul din 2014, istoria acestui club reprezentativ al României consemnează un nou moment dificil şi tensionat.

În ultimul an, cu mai multă sau mai puţină înţelegere, opinia publică a putut regăsi, în cuvintele şi cifrele comunicate, dorinţa şi eforturile intense depuse pentru evitarea unui astfel de moment.

Multiple şi susţinute, demersurile de identificare de noi parteneri, sponsori, bănci, discuţiile interminabile şi neserioase din partea acţionarului majoritar cu privire la un plan de susţinere financiară, anunţat doar în presă de către acesta, dar nematerializat în cifrele reci şi seci din contabilitatea clubului, coroborate cu un dezechilibru financiar major reflectat prin necesarul de finanţare, atât pentru plata datoriilor în sold, dar totodată şi pentru asigurarea disponibilităţilor financiare necesare până la 31 decembrie 2021, au contribuit decisiv la luarea deciziei de solicitare a protecţiei legiuitorului român, prin procedura generală a insolvenţei.

La luarea acestei decizii de intrare sub protecţia legii s-au avut în vedere încercarea de ultim moment pentru salvare a continuităţii clubului în primul eşalon fotbalistic al României, prin participarea în sezonul competiţional 2021/2022, respectarea partenerilor clubului şi a obligaţiilor asumate, dar şi presiunea îndreptăţită exercitată de către jucători şi antrenori pentru o echipă competitivă şi completă, dar aflată sub umbrela unui minim confort mental şi material prin plata salariilor restante şi ale celor ce vor deveni scadente.

Aşa cum se cunoaşte, declaraţiile actualului acţionar majoritar, în articole şi interviuri de susţinere a clubului, au fost din păcate nematerializate printr-un plan sportiv şi financiar, detaliat pe termen mediu şi lung.

Ceea ce trebuie să înţeleagă suflarea dinamovistă şi opinia publică este că declanşarea procedurii de insolvenţă reprezintă o obligaţie legală şi, în acelaşi timp, etică şi morală a membrilor Consiliului de Administraţie, prezenţi sau reprezentaţi.

Patru dintre membrii Consiliului de Administraţie, respectiv Constantin Eftimescu, Cristian Hîldan, Cornel Dinu şi Cornel Ţălnar, merită aprecierea şi respectul tuturor dinamoviştilor pentru asumarea acestui rol determinant de intrare sub protecţia legii.

Domnul Pablo Miguel Fernandez Cortacero nu a participat la şedinţa Consiliului de Administraţie în condiţiile în care, în zilele premergătoare, a solicitat nenumărate detalii financiare şi sportive ale clubului.

Suflarea dinamovistă are nevoie de timp şi de o gândire practică şi realistă pentru continuarea frumoasei poveşti începută în 1948 şi care trebuie să meargă mai departe pentru următoarele generaţii”, este mesajul postat în social media de FC Dinamo.

Dinamo 1948 SA a depus cerere pentru deschiderea procedurii de insolvenţă la Tribunalul Municipiului Bucureşti. Clubul a acumulat din nou datorii şi poate încerca din nou să scape de o parte din ele intrând în insolvenţă, deoarece au trecut cinci ani de când a făcut o acţiune similară.

FC Dinamo a acumulat din nou datorii de 29,7 milioane de lei la finele anului trecut, echivalând circa 6 milioane de euro. A avut venituri de 16,3 milioane de lei şi cheltuieli de peste 21 milioane de lei. În datoriile clubului au intrat şi sume datorate către jucători care au câştigat litigii cu Dinamo.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.