FC Dinamo a solicitat, într-un comunicat, sâmbătă, clarificări Jandarmeriei şi autorităţilor competente după problemele legate de accesul suporterilor la meciul cu Rapid, din Superligă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vineri seară, Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti anunţa că la meciul FC Rapid – Dinamo, din Superligă, echipa oaspete nu are suporteri în tribună deoarece fanii au refuzat să asiste la joc după ce nu au fost lăsaţi cu o coregrafie de mari dimensiuni.

CITEȘTE ȘI Meciul Rapid – Dinamo: Echipa oaspete, fără suporteri deoarece fanii nu au fost lăsaţi cu o coregrafie de mari dimensiuni

“În urma incidentului nefericit cu privire la suporterii clubului nostru de la meciul împotriva rivalilor FC Rapid 1923, organizaţia Dinamo 1948 Bucureşti solicită în mod oficial Jandarmeriei Române şi autorităţilor competente relevante pentru organizarea de meci, următoarele clarificări:

1) Definirea în detaliu a următoarei precizări din Comunicatul Direcţiei Generale de Jandarmi ai Municipiului Bucureşti: "coregrafie de mari dimensiuni". De asemenea, clubul solicită o explicaţie susţinută din punct de vedere legislativ în acest sens, cu privire la regulile pe baza cărora se judecă dimensiunile coregrafiilor de Peluză.

2) Clubul solicită exemple de cazuri din trecut unde autorităţile refuză accesul unei grupări cu o coregrafie din cauza "dimensiunii acesteia care putea pune în pericol siguranţa spectatorilor". Pentru a nu fi perceput drept un abuz, considerăm că trebuie să existe nişte precedente bine stabilite în acest sens. De asemenea, dorim o explicaţie cu privire la posibilele pericole la care ar fi expuşi spectatorii în urma întinderii unei pânze "supradimensionate" în sectorul dinamovist al stadionului.

3) Clubul solicită o clarificare exactă cu privire la pasajul: "mai ales în contextul folosirii concomitente a unor materiale pirotehnice". Stewarzii din efectivul de stadion au datoria de a interzice şi confisca accesul cu materiale pirotehnice pe stadion. Această "folosire concomitentă" ar fi fost posibilă, am putea spune prin cursul logic al gândirii, printr-un control defectuos efectuat de către stewarzi. Dorim clarificări pentru care acest argument este imputat în Comunicat drept o vină generală a clubului OASPETE, care prin regulament este neresponsabil de aceste aspecte care ţin de siguranţa pe stadion, ba din contră, ele fiind sub aria de responsabilităţi a firmei de stewarzi care colaborează cu clubul ORGANIZATOR.

4) Clubul solicită un raport elaborat, prin care autoritatea/autorităţile care s-au opus prezentării coregrafiei pe stadion (inclusiv, dacă este cazul, clubul organizator şi/sau observatorii LPF) oferă argumente reale şi cu o bază puternică legislativă sau regulamentară în spate, pe fundamentul cărora s-a decis interzicerea accesului cu pânza de coregrafie.

5) Clubul solicită un punct de vedere referitor la coregrafiile ataşate acestui Comunicat şi motivele pentru care acestea au fost aprobate pentru uz în Giuleşti, iar cea dinamovistă nu, având în vedere dimensiunile acestora, care pot fi, la rândul lor considerate "mari". Considerăm că este imperios să fie clarificate aceste diferenţe de tratament între coregrafii, care fiind neargumentate devin, pe bună dreptate, percepute drept abuzive”, a notat FC Dinamo pe Facebook.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.