Adunarea Generală a FC Barcelona a aprobat, duminică, o propunere a conducerii vizând retragerea distincţiilor oferite generalului Franco în timpul dictaturii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu 671 voturi pentru, două contra şi şapte abţineri, membrii Adunării Generale au validat retragerea a trei distincţii oferite în 1951, 1971 şi 1974 lui Franco, cel care a condus Spania din 1939 până la moartea sa, în 1975.

Clubul a mai dorit retragerea acestor distincţii în 2003, însă nu s-a reuşit acest lucru din lipsa unor documente.

La 24 septembrie, Curtea Supremă spaniolă a autorizat exhumarea rămăşiţelor fostului dictator Francisco Franco din mausoleul situat în apropiere de Madrid.

Cea mai înaltă instanţă judiciară spaniolă precizează într-un comunicat că a respins ”în totalitate” recursul descendenţilor fostului dictator, care se opuneau trasferării rămăşiţelor, într-o înfruntare de peste un an cu guvernul socialist.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.