Clubul Farul Constanţa a dat publicităţii, marţi, un comunicat, în care susţine că regretă incidentele xenofobe de la meciul cu Sepsi Sfântu Gheorghe, "în cazul în care au fost ofensatoare pentru delegaţia echipei oaspete".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Partida cu Sepsi Sf. Gheorghe continuă şi după ultimul fluier al arbitrului şi nu în plan sportiv...

Constatăm, cu regret, că analiza pe care o fac reprezentanţii echipei Sepsi după acest meci spectaculos, la care au contribuit ambele formaţii, o reprezintă anumite evenimente petrecute în tribună şi, în cazul în care au fost ofensatoare pentru delegaţia echipei oaspete, suntem primii pe care le regretăm.

Constanţa este în primul rând un oraş multicultural, un conglomerat de 17 etnii (!!!): români, aromâni, armeni, bulgari, turci, tătari, lipoveni, greci, germani, italieni, sârbi, evrei, ruşi, ucraineni, găgăuzi, albanezi şi chiar unguri !

Ca urmare, Farul Constanţa transmite din nou, şi pe această cale, că este în total dezacord cu orice acţiune îndreptată împotriva oricărei etnii în orice împrejurare", se arată în comunicatul clubului din Constanţa.

Clubul Sepsi Sfântu Gheorghe cere, printr-un comunicat, Federaţiei Române de Fotbal şi Ligii Profesioniste de Fotbal să analizeze scandările xenofobe de la meciul cu Farul şi să ia măsurile necesare.

"Clubul Sepsi OSK condamnă faptul că nu încetează manifestările cu caracter antimaghiar, şi îşi exprimă regretul că nici arbitrul şi nici observatorul de joc nu au considerat necesară întreruperea jocului, cu toate că pe parcursul meciului FC Farul Constanţa - Sepsi OSK au avut loc în repetate rânduri scandări xenofobe. Cerem Federaţiei Române de Fotbal şi Ligii Profesioniste de Fotbal să analizeze evenimentele şi să ia măsurile necesare. Cerem Federaţiei Române de Fotbal şi Ligii Profesioniste de Fotbal să analizeze evenimentele şi să ia măsurile necesare", se arată în comunicatul citat.

Portarul echipei Sepsi OSK, Niczuly Roland, a declarat, luni seară, că la meciul cu Farul Constanţa au existat scandări xenofobe, subliniind că a fost scuipat de fanii constănţeni.

"Au fost scandări xenofobe. Au sărit suporteri şi m-au scuipat toţi. Nu mi se pare normal. LPF şi Federaţia ar trebui să se sesizeze. Nu vâd de ce acest comportant. Ne dăm la o parte dacă supărăm pe cineva. Eu cred că şi noi participăm şi ar trebui să ne respectăm. Mi-a lăsat un gust amar această partidă şi nu îmi găsesc cuvintele”, a declarat Niczuly, la TelekomSport.

"Afară, afară cu ungurii din ţară” au început să strige fanii Farului în minutul 18 al partidei, câştigată, scor 1-0.Formaţia Farul Constanţa a învins, luni, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), echipa Sepsi OSK, în etapa a patra a Ligii I.

Unicul gol al meciului a fost marcat de Jefte Betancour, în minutul 49.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.