FC Barcelona a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 1-0 (1-0), echipa Mallorca, în etapa a XXI-a a campionatului spaniol LaLiga. Catalanii au urcat pe loc de Liga Europa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atacantul olandez Luuk de Jong a marcat, în minutul 44, golul unei victorii muncite de echipa antrenată de Xavi.

Portarul Ter Stegen a avut o intervenţie excepţională în ultimele minute ale meciului şi a salvat succesul Barcei.

Din lotul echipei catalane au lipsit 12 jucători: Jordi Alba, Alejandro Balde, Sergino Dest, Philippe Coutinho, Ez Abde, Gavi şi Dani Alves, toţi cu Civid-19, Pedri, Ansu Fati, Memphis Depay şi Martin Braithwaite, accidentaţi, şi Sergi Roberto, suspendat.

De asemenea, Xavi a fost obligat să trimită pe teren patru fundaşi centrali, pentru că nu a avut la dispoziţie niciun apărător lateral în lotul convocat pentru acest meci. Araujo a fost fundaş dreapta, iar Mingueza, pe partea opusă.

Ultimul s-a accidentat şi a fost înlocuit în minutul 75 de un alt central, francezul Clement Lenglet.

Au jucat, printre alţii, la oaspeţi, Ilias Akhomach, 17 ani, Jutgla, Alvaro Sanz şi Estanislau "Estanis" Pedrola Fortuny, 18 ani.

Într-un alt meci, Betis Sevilla, echipă de pe podium, a pierdut, acasă, cu 0-2, în faţa formaţiei Celta Vigo.

Au marcat: Aspas '36 (p), '45+2.

Tot duminică, Alaves a remizat, scor 1-1, cu Real Sociedad, pe teren propriu.

Au marcat: Joselu '58 (p) / Januzaj '14.

FC Barcelona a urcat de pe locul 7 pe locul 5, de Liga Europa, cu 31 de puncte, după Real Madrid, 46 de puncte din 20 de meciuri, FC Sevilla, 38 de puncte din 18 partide, Betis, 33 de puncte şi Atletico Madrid, 32 de puncte.

Mallorca ocupă locul 15, cu 20 de puncte.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.