Nemulţumiţi de votul de luni în favoarea autorizării investitorilor străini în campionat, fanii germani au anunţat că vor boicota primele 12 minute ale fiecărui meci din acest weekend.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un comunicat de presă, ultraşii şi fanii germani au denunţat "o rupere a barajului" specifică Bundesligii, spre deosebire de alte campionate. Mesajul rămâne acelaşi: "nu investitorilor străini" în DFL (liga germană de fotbal).

"Nu suntem pregătiţi să stăm cu mâinile în sân în timp ce fotbalul german este vândut. Pentru a arăta clar că al doisprezecelea jucător, atât de lăudat la nivel naţional, nu este pregătit să fie folosit ca monedă de schimb pentru înţelegerea Ligii cu investitori dubioşi, vom păstra tăcerea timp de douăsprezece minute", se arată în declaraţie.

De asemenea, urmează să fie afişate bannere împotriva acestui acord.

Cluburile din Bundesliga şi Bundesliga 2 din Germania au adoptat luni, în cadrul adunării generale a Ligii, o moţiune fără precedent. Moţiunea autorizează DFL să negocieze în vederea vânzării unei părţi din drepturileTV pentru următorii 20 de ani către investitori străini. În total, 24 din cele 36 de cluburi profesioniste au votat în favoarea moţiunii, care a necesitat o majoritate de două treimi (24 de voturi) pentru a fi adoptată. O moţiune anterioară de a ceda o parte mai mare din drepturile TV fusese deja respinsă în luna mai.

Planul adoptat luni, care trebuie încă negociat şi clarificat, se estimează că va implica vânzarea a mai puţin de 10% din drepturile TV pentru o sumă totală de până la un miliard de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.