Comitetul Executiv UEFA a decis joi, să permită accesul parţial al fanilor pe stadioane începând cu partidele internaţionale de săptămâna viitoare, informează frf.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În decizia UEFA este prevăzut ca numărul maxim de spectatori permis pe stadion să nu depăşească 30 la sută din capacitatea stadionului, până la noi reglementări. Această prevedere este aplicată doar în cazul statelor care permit accesul spectatorilor la evenimente sportive, limita impusă de autorităţi fiind cea care va fi în vigoare la ora de start a jocurilor (maximum 30%).

Fanilor echipei oaspete nu le va fi permis accesul momentan.

În plus faţă de limitarea prezenţei la 30% din capacitatea stadionului vor fi impuse şi reguli de distanţare socială, dar şi alte măsuri, cum ar fi purtarea măştii, în funcţie şi de legislaţia în vigoare în fiecare stat.

Astfel, partidele Islanda – România (8 octombrie) şi Norvegia – România (11 octombrie) se vor putea disputa cu spectatori ai ţărilor-gazdă, până la 30% din capacitatea arenelor, dacă reglementările naţionale din aceste două ţări vor permite acest lucru la ora partidelor.

În acest moment, în România, accesul spectatorilor pe stadioane nu este permis.

„Prin această decizie facem un prim pas spre normalitate dar punând pe primul loc sănătatea fanilor şi, acelaşi timp, respectând legile fiecărui stat. În 27 de ţări din Europa este permis accesul fanilor într-o anumită măsură. E important ca în aceste vremuri grele să aducem speranţa şi pasiunea înapoi în viaţa fanilor fotbalului. Ne aşteptăm din partea lor să respecte măsurile sanitare şi de distanţare pentru sănătatea lor şi a tuturor celorlalţi suporteri”, a declarat Aleksander Ceferin, preşedintele UEFA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.