Familiile celor patru fotbalişti ucraineni care au decedat de la startul războiului au primit ajutor financiar de la FIFPro, sindicatul internaţional al fotbaliştilor, a anunţat federaţia din Ucraina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În martie, preşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Profesionişti Ucraineni, Igor Gataullin, dar şi federaţia şi liga din Ucraina au făcut un apel la FIFPro pentru a ajuta familiile celor patru jucători: locotenent Vitali Sapil, soldat Artur Hriţenko şi fotbaliştii profesionişti Oleksandr Suhenko şi Dmitro Martinenko.

FIFPro a răspuns apelului şi a oferit asistenţă financiară fiecărei familii, la 27 iunie. Potrivit site-ului Federaţiei Armene de Fotbal, fiecare familie a primit 120.000 de grivne (aproape 4.000 de euro).

“Sper că asistenţa financiară oferită de FIFPro va ajuta familiile în aceste vremuri grele. Le sunt foarte recunoscăttorr colegilor noştri de la FIFPro pentru că au răspuns apelului nostru şi arată solidaritate nu doar prin cuvinte ci şi prin fapte”, a declarat Igor Gataullin.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.