Spaniolul Alex Marquez (Kalex), fratele lui Marc Marquez, a câştigat campionatul Moto2, seria anticameră a MotoGP, după ce a ocupat, duminică, locul al doilea la Marele Premiu al Malaysiei de la Sepang.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alex, 23 de ani, a încheiat cursa de la Sepang după sud-africanul Brad Binder (KTM), dar l-a depăşit pe acesta în clasamentul general cu 28 de puncte (262 la 234), cu o etapă rămasă de disputat din acest sezon.

Campion la Moto3 în 2014, Alex Marquez a câştigat cinci curse în acest an şi a fost de zece ori pe podium.

Marc şi Alex sunt singurul fraţi din motociclism campioni în acelaşi timp. Ei au înregistrat această performanţă şi în 2014, şi în 2019.

Marc Marquez, 26 de ani, este sextuplu campion mondial al MotoGP, după trofeele câştigate în 2013, 2014, 2016-2019. El a cucerit tilul la Moto2 în 2012. Marc şi Alex sunt singurii fraţi campioni la categoria intermediară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.