Pilotul Fabio Quartararo (Yamaha) s-a clasat, duminică, pe locul al patrulea la Marele Premiu al Regiunii Emilia Romagna, a XVI-a etapă a Campiontului Mondial, şi a devnit primul francez campion mondial la MotoGP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Succesul lui "El Diablo" a fost facilitat de faptul că italianul Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo), contracandidatul său la titlul mondial, aflat în fruntea cursei încă de la start, a căzut cu cinci tururi înaintea finalului cursei de la Misano.

Quartararo a plecat de pe locul al XV-lea al grilei, a căzut pe locul 17 după start, apoi a recuperat până pe locul al treilea al ierarhiei. Cu titlul mondial în buzunar, francezul a pierdut o poziţie în ultimul tur, în favoarea italianului Enea Bastianini (Avintia Ducati). După cursă, Quartararo a izbucnit în lacrimi pe circuitul de la Misano.

Cursa a fost câştigată de multiplul campion mondial spaniol Marc Marquez (Honda), urmat de compatriotul şi coechipierul său Pol Espargaro.

Cu două etape rămase de disputat, Quartararo, 22 de ani, a acumulat 267 de puncte, în timp ce Bagnaia a rămas cu 202 puncte, astfel că francezul nu mai poate fi ajuns, idiferent de rezultatele ultimelor două etape. 

Originar din Nisa, Fabio Quartararo, fără rezultate strălucitoare în Moto3 şi Moto2, a debutat în MotoGP în 2019. El a obţinut în carieră opt victorii, cinci în acest sezon, şi 20 de clasări pe podium.

Yamaha obţine, astfel, primul titlu mondial din 2015 la categoria regină a motociclismului viteză.

Ultimele două etape ale ediţiei 2021 a CM de MotoGP vor avea loc la Portimao, în Portugalia, la 7 noiembrie, şi la Valencia, în Spania, o săptămână mai târziu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.