Ciclistul Fabio Jakobsen (Deceuninck - Quick-Step) va reveni în competiţii, duminică, la opt luni după ce a suferit un accident grav în Turul Poloniei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Olandezul în vârstă de 24 de ani va participa în perioada 11-18 aprilie la Turul Turciei.

La 5 august 2020, în prima etapă a Turului Poloniei, desfăşurată între Chorzow şi Katowice (195 de kilometri), a avut loc un accident grav cu doar câţiva metri înaintea linie de sosire. Doi ciclişti olandezi au fost implicaţi în acest accident, Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma) şi Fabio Jakobsen. La sprint, pe un fals-plat în coborâre, la viteza de aproximativ 80 de kilometri/oră, Groenewegen era la conducere cu câţiva metri de linia de sosire când i-a tăiat calea lui Jakobsen, care încerca să-l depăşească prin dreapta. Groenewegen s-a ciocnit cu Jakobsen, iar acesta din urmă a fost proiectat violent în panourile publicitare de pe marginea drumului, lovind şi un oficial. Jakobsen a fost reanimat pe loc, apoi transportat la spital în stare gravă. La spital, Jakobsen a fost operat la faţă timp de câteva ore şi a fost plasat în comă artificială. Jakobsen a avut nevoie de 130 de puncte de sutură la faţă, a rămas aproape complet fără dinţi şi a avut corzile vocale afectate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.